Residència Geriàtrica Bon Viure

Noticies

L’artrosi en la 3 ª edat

26 de gener, 2014

Mans, esquena, genolls i fins malucs. Qualsevol tipus d’articulació en el cos humà és susceptible de patir artrosi, una malaltia reumàtica produïda pel desgast en els cartílags i que afecta el 80% de la gent gran.

Els primers símptomes d’aquesta malaltia són pràcticament imperceptibles, ja que es va desenvolupant de forma gradual i subtil. Aquestes primeres senyals es basen en un lleu dolor en les articulacions just després d’haver realitzat algun exercici o esforç inusual. A partir d’aquí, es presentaran una sèrie de símptomes freqüents com són la deformació, la inflamació i els cruixits en les zones afectades.

L’artrosi té una implicació directa en la qualitat de vida dels pacients, que es veuen molt més limitats per realitzar qualsevol moviment o activitat. Depèn molt del tipus d’artrosi però, en general, totes provoquen que els afectats es vegin amb dificultats a l’hora de caminar, rentar-se, vestir-se, fer les tasques de la vida quotidiana, etc. És per això que existeixen residències geriàtriques en què se’ls pot oferir un tractament personalitzat amb el qual pal•liar els efectes que aquesta malaltia produeix en els seus ossos. Es tracta d’una patologia per a la qual no existeix cura, els medicaments que se subministren, principalment antiinflamatoris i analgèsics, aniran dirigits a reduir el dolor i les molèsties de la falta de mobilitat en les articulacions. Però aquest tractament va molt més enllà de la simple medicació i ha d’incloure:

– Dieta equilibrada amb la qual el pacient pugui mantenir un pes i un estat físic òptims.

– Treballs a la zona articular per enfortir-la. Les sessions de fisioteràpia fan que s’exercitin totes les parts afectades, sempre sota la supervisió d’experts que prendran nota de l’evolució del pacient.

– Temps de repòs per als moments en què el dolor és més agut i difícil de suportar.

De vegades, les famílies que s’enfronten a cura d’una persona amb artritis poden buscar ajuda en alguna residència o clínica especialitzada. En aquestes es disposa d’un format equip d’especialistes que saben com gestionar els temps i l’atenció necessària per oferir sempre el millor servei als pacients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *