Residència Geriàtrica Bon Viure

Noticies

L’ombra de l’Alzheimer

9 de setembre, 2013

No podem confondre els petits oblits o confusions amb la malaltia de l’Alzheimer, ja que amb l’edat es van perdent part dels coneixements adquirits durant la nostra vida. També perdem agilitat mental, ens costa més concentrar-nos i necessitem molt més temps per a reaccionar.

La malaltia de l’Alzheimer comença lentament. Al principi, els malalts d’Alzheimer s’obliden dels fets més quotidians: els noms dels familiars amb els què han conviscut, els esdeveniments familiars i busquen alternatives per a descriure a qui es refereixen. És comú sentir-los dir “el teu fill” referint-se als seus néts, al seu marit encara que sigui el fill, el nen o la nena. Els fills passen a ser pares i els néts a ser els seus fills. Tenen problemes per enrecordar què van fer el dia anterior, què han menjat avui o si ho han fet, tot i que al oferir-los menjar no l’acceptin per no tenir gana. Obliden dates i comencen a no reconèixer, al anar de visita, la casa dels seus fills.

A mesura que avança la malaltia de l’Alzheimer, es presenten canvis importants en el carácter. Els afectats tenen pors, l’obscuritat els aterreix, tenen depressions i no és extrany veure’ls plorar desconsoladament perquè no han vist els seus pares. Poden desenvolupar agressivitat, uns cops verbal i altres física, acostumen a agafar de les mans amb força i fins i tot arribar a golpejar. Es tornen desconfiats i les histories que ells expliquen és el que compta.

Sembla que mai están en el lloc on ells volen, sempre volen anar a “casa seva”, i per això, no és d’extranyar que surtin de la seva llar en pijama, vagant sense rumb fix, i cercant la casa on es criaren o on criaren als seus fills. Arribat a aquest estat, és molt important l’identificació de les persones, ja que acostumen a perdre’s amb facilitat.

2 respostes a “L’ombra de l’Alzheimer”

  1. Edu ha dit:

    Muy buen articulo que nos ayuda a conocer mejor las enfermedades de nuestros mayores. Gracias

  2. Rosa ha dit:

    Gracias por el comentario

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *